Image and video hosting by TinyPic

četvrtak, 17.06.2010.

Death Note

Vjerujem da ste gledali kriminalistički film s onim klasičnim ubojstvima. Vjerujem da ste čak gledali ubojstva sa onim odličnim i (naizgled) privlačnim oružjima iz budućnosti. No, jeste li gledali film u kojem, da bi nekoga ubio, možeš upisati tuđe ime u posebnu zadaću? Ili, jeste li gledali film sa detektivom koji ,dok rješava slučaj, uživa u slatkišima?
Ako niste, pogledajte Dead Note.



Film je snimljen po mangi i animeu Tsugumija Ohbe i Takeshija Obate. Dva nastavka filma je režisirao Shksuke Kaneko dok je treći film, L.: Change the world režisirao Hideo Nakata.

Image and video hosting by TinyPic

Naime, film govori o studentu Lightu Yagami(Tatsuya Fujiwara) koji se želi riješiti zločina u svijetu a u naumu mu pomaže bilježnica 'Dead Note' i demon pod nazivom Ryuk koji ima sposobnost vidjeti tuđa imena.
Sad, kako to Light uspijeva ubiti nekoga pomoću bilježnice? Ne, nije tako da nekoga lupi s njom po glavi. Zbilja, kako? Jednostavno upiše ime te osobe i ona umire jedino ako ju je vidio nakon 40 sekundi od srčanog udara!
Zanimljivo, zar ne?

Image and video hosting by TinyPic

Nije to sve, ima još... Pogledajte film ako vas zanima: OVDJE!!

Osobno sam pogledala samo prvi dio i moram reći da je veoma zanimljiv i originalan (kao i većina japanskih filmova!). Pa čak mi se i Ryuk sviđa kao lik jer me inspirirao da nešto nacrtam.

Ostali likovi

17.06.2010. u 16:32 • 9 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>